TAKAISIN

Winter Warrior Finland on rankin OCR kisa napapiirin yläpuolella.  Haasta itsesi laittamalla fyysinen ja psyykkinen kuntosi koitokseen tällä 15 kilometrin maastoesteradalla läpi lumen, jään ja kylmän veden. Kisaa tunturien huippujen yli nauttien Lapin upeista maisemista ja maailman puhtaimmasta ilmasta.

Tämä on virkistävä arktinen kilpailu nopeasti kasvavassa Obstacle Course Racing lajissa. Kansallispuistossa ei ole rakennustelineitä, esteet ovat pääosin luonnollisia ja luonnon ehdoilla tehtyjä. Tunturien ylitys syvässä lumessa, ryömiminen lumitunneleissa, kiipeily köysissä ja sukeltaminen jääkylmään avantoon tekevät tästä sinulle uskomattoman elämyksen.

SÄÄNNÖT
FAQ

Kisareitti

Upottava lumi ja jäätävä vesi pistävät fyysisen ja psyykkisen sietokyvyn äärimmäiseen koetukseen tällä noin 15 kilometrin pituisella estejuoksuradalla henkeäsalpaavissa kansallispuiston maisemissa. Kilpailureitti alkaa umpihangesta Kellokkaan luontokeskuksen luota ja suuntaa ensimmäisenä kohti Kellostapulin huippua. Kesänkijärvellä kisaajat saavat ensikosketuksen jäiseen veteen ennen kuin noustaan Pirunkurua Kesänkitunturille. Reitin varrella on lisäksi erilaisia kiipeily- ja ryömintäesteitä. Haastetta riittää kokeneillekin kisaajille.

Haastesarjassa juostaan lyhennetty reitti ja jätetään Kesänkitunturi valloittamatta. Haastesarjan reitin pituus on n. 10 km.

LISÄTIETOA SIJAINNISTA

Kisasarjat

Kisassa on kolme erilaista sarjaa, joista voit valita itsellesi sopivimman. Haasteen voi nimittäin suorittaa yksin tai porukassa, juosten tai kävellen. Sarja siis kannattaa valita omien tavoitteiden ja kuntotason mukaan. Valintaa helpottaaksemme olemme tehneet esittelyt kaikista sarjoista. Valitse omasi ja ilmoittaudu!

Warrior-sarja on avoin sarja kaikille, jotka haluavat kilpailla yksilöinä. Suosittelemme Warrior-sarjaa, jos kilpailet tosissasi, haluat juosta lujaa etkä epäröi esteiden suorittamista. Pääsääntöisesti kaikki esteet on suoritettava hyväksytysti tai tehdä rangaistus. Tässä pääset kokemaan koko seikkailun ja kaivamaan sen todellisen warrior spiritin sisältäsi!

Joukkuekilpailu on tarkoitettu vähintään kahden hengen joukkueille. Joukkueessa voi olla sekä miehiä että naisia, ja kisa sopii loistavasti myös yritysporukoille. Mikä parantaisi tiimihenkeä paremmin kuin yhdessä voitettu elämyksellinen haaste? Joukkue kulkee yhdessä ja joukkueelle tulee maalissa yksi aika.

Kilpailussa tiiminä toimiminen on tärkeintä, kaveria ei jätetä. Aikaisemmasta poiketen sääntöjä on muutettu siten, että osalla esteistä riittää, kun yksi porukasta suorittaa esteen. Esimerkiksi I Scream Tunnelissa yksikin avantoon rohkeneva riittää! Kilpailun tuoksinassa ja yleisön hurratessa on moni kuitenkin yllättänyt itsensäkin. Myös joukkuesarjassa maaliin päässeet saavat kotiinvietäväksi upeat mitalit.

Winter Warrior Challenge on hauska tapa haastaa itsensä yksin tai porukassa nauttimaan ulkoilusta ja kuntoilusta upeassa maastossa sekä kokeilla erilaisia reitin varrella olevia esteitä. Esteiden suoritus on täysin vapaaehtoista, eikä niiden ohituksesta tule mitään rangaistuksia. Pelätyn ja rakastetun I Scream Tunnelinkin voi siis iloisesti ohittaa ja pitää vaatteet kuivina – jos haluaa.

Haastesarjassa voi juosta kilpasarjaa lyhyemmän reitin ja jättää Kesänkitunturi valloittamatta. Lyhyemmän reitin pituus on n. 10 km. Haastesarja ei ole kilpailu, vaan jokainen voi asettaa omat tavoitteensa. Tavoitteena voi olla vaikka suorittaa mahdollisimman monta estettä, leikkimielinen kilpailu kavereiden kesken tai tavoitteena voi olla yksinkertaisesti päästä kokemaan tunnelma ja kiertää reitti kävellen läpi. Syvä lumi tekee patikoinnistakin paikoitellen tosi raskasta, mutta reitista selviytyäkseen ei tarvitse olla huippukuntoinen urheilija. Haastesarja sopii siis kaikille!

Kokoa porukka työntekijöitä tai haasta mukaan asiakkaita ja kumppaneita, ja lähde nauttimaan upeista maisemista ja unohtumattomasta kokemuksesta talvisessa estejuoksukilpailussa. Yritysjoukkueena voi osallistua joukkuekilpailuun tai haastesarjaan. Toki kukin voi myös osallistua yksilönä, mihin sarjaan tahansa. Lämminhenkinen tapahtuma sopii loistavasti tiimin yhteishengen kasvattamiseen. Mukaan voi lähteä myös kannustusjoukkoihin, koska tapahtuma on katsojillekin hauskaa seurattavaa. Yhdistä kisaan yhteinen illanvietto ja muuta ohjelmaa, kuten moottorikelkkasafari tai vierailu Snow Villagessa. Ylläksellä riittää tekemistä!

Voimme laskuttaa yrityksiltä osallistumisen tai yritys voi esimerkiksi tukea osallistumista maksamalla tietyn osuuden maksuista. Laita viestiä winterwarriorfinland@gmail.com, niin otamme teihin yhteyttä ja sovitaan tarkemmin.

Varusteet ja vaatetus

Winter Warrior Finland juostaan lumisilla tuntureilla ja metsissä. Matkalla joutuu veteen ja tuulisille paikoille. Kaikki juoksuasut kannattaa olla teknistä materiaalia joka kuivuu nopeasti ja hengittää hyvin, tiedä oma vauhtisi ja varustaudu sen mukaan. Mitä nopeammin aiot juosta sen vähemmän tarvitset tuulenpitäviä kerroksia. Housut on hyvä olla säärten kohdalta hieman paksumpaa materiaalia koska lumen pinta joissain kohdissa voi olla todella kovaa ja terävää. Säärystimet voi olla hyvä ratkaisu. Myös uima-asu on hyvä pukea juoksuvaatteiden alle, vaikka kärkipää juoksee todennäköisesti vaatteet päällä vesiesteistä läpi, niin kannattaa varautua riisumaan ennen esteitä joissa kastuu kokonaan.

Puolessa välissä reittiä on huoltopiste joka ohitetaan 2 kertaa ensin n.6km kohdalla ja sitten n.9km kohdalla. Huoltopisteellä on drop bag mahdollisuus johon toimitetaan kilpailijan juoksunumerolla kassi vaihtovaatteita yms. varten. Tämä drop bag pitää toimittaa kilpailun lähtöalueen infopisteelle ennen lähtöä. Winter Warrior Haastesarjassa huoltopiste on vain kerran.

Kenkien on hyvä olla maastojuoksuun sopivat ja varrelliset kengät auttavat tukemaan nilkkaa kivikoissa. Kengissä ei saa olla nastoja tai piikkejä, koska ne ovat ahtaissa tiloissa vaarallisia kanssa juoksijoille.

Suosittelemme käyttämään käsineitä ja neopreeni käsineet ovat tähän hyvät, ne ovat lämpöiset myös märkänä. Mikäli aiot edetä hieman hitaampaa suosittelemme myös paksumpia käsineitä. Myös köydet voivat polttaa kämmenet mikäli käsineitä ei ole ja lumi sekä jää voi olla todella terävää.

Varustaudu myös kantamaan kaikki roskat esim. mahdolliset tyhjät energia pakkaukset pois! Kaikki roskaaminen on ehdottomasti kielletty! Järjestämme joillekin esteille roskapusseja joihin voi jättää mahdolliset roskat. Olemme kansallispuistossa ja meidän tulee kunnioittaa sitä!

Vaikka maalialueella onkin odottamassa kuuma telttasauna märkiä kilpailijoita, niin ota mukaan vaihtovaatteet, jotka saat päällesi kisan jälkeen. Kuiviin vaihtaminen hypotermian kynnyksellä on erittäin tärkeää.

Kaikki apulaitteet täytyy hyväksyttää kilpailunjärjestäjillä. Voit kantaa puhelintasi tai muita tavaroita mukana, mutta ne ovat omalla vastuullasi. Muista että tämä on juoksukilpailu, joten kaikki lumikengät ja sukset ovat kielletty, ole hyvä ja älä kysy tästä enää ;D

Jos on kysymyksiä niin kysykää! sähköpostilla, Facebookissa tai soittakaa!

Mitä on OCR?

Itsensä voittaminen – se on kilpailijan päällimmäinen tavoite OCR-juoksukisassa.

OCR, Obstacle Course Racing eli suomeksi maastoestejuoksu tai OCR-juoksu on kilpailu, jossa osallistujan on voitettava erilaisia fyysisiä ja psyykkisiä haasteita reitin varrella. Haasteet voivat olla luonnollisia tai rakennettuja esteitä – korkeita tai ahtaita paikkoja, sietämätöntä kuumuutta tai kylmyyttä, eri tavoin raskaita tai pelottavia paikkoja. Esteisiin kuuluu tyypillisesti kiipeämistä, ryömimistä, raskaiden esineiden kuljettamista, kylmässä vedessä tai mudassa liikkumista, piikkilankaa, sähköpaimenia tai tulta.

Tapahtumat tarjoavat leikillisen riskinoton mahdollisuuden ja haasteen, josta selviytyminen vaatii todellista ruumiillista ja psyykkistä ponnistelua. Parhaimmillaan tapahtumat ovat niin raskaita, että kilpailuhenkisimmätkin osallistujat tuntevat itsensä voittajiksi jos selviytyvät maaliin asti. Osallistujien motiivit ovat erilaisia: yksi osallistuu voittaakseen, toinen haastaakseen itsensä ja kolmas ihan vaan huvikseen.

Laji on kasvattanut suosiota huikeasti viime vuosina. Vuonna 2015 OCR-tapahtumia järjestettiin Obstacle Race World -verkkosivuston mukaan yli 40 maassa ja ne keräsivät viitisen miljoonaa osallistujaa. Nämä tapahtumat ovatkin yksi nopeimmin kasvavista urheiluteollisuuden osa-alueista.

Nykypäivän hektisessä rytmissä eläminen on haasteellista omalla tavallaan, mutta siitä puuttuu kokonaan taistelu hengissä selviämisestä. Suurella osalla meistä on kuitenkin tarve koetella ja hakea omia rajojamme. OCR-kisa ei ole raskas vain fyysisesti, vaan viime kädessä koetellaan psyykkistä kestävyyttä. Kisa on fyysisesti äärimmäisen raskas, mutta erilaiset esteet pistävät lisäksi kohtaamaan omia pelkoja. Toinen pelkää korkeita paikkoja, toinen kärsii ahtaanpaikan kammosta. Kylmyys menee kaikilla luihin ja ytimiin. Mistä löytyy sisu jatkaa, kun ei enää jaksa? Mikään ei voita sitä tyydytyksen tunnetta, jonka itsensä kanssa taistelu ja lopulta maaliin pääsy tuottaa.