Talvinen OCR-juoksukisa Ylläksen tuntureilla

SEURAAVA KILPAILU 28.3.2020

Ilmoittautuminen on auki!

Kansallispuistossa juostaan umpihangessa ja sukelletaan avantoon. Mistä on kyse?

Kuva: Poppis Suomela
Kuva: Poppis Suomela

Winter Warrior Finland on taatusti ankarin estejuoksukilpailu napapiirin yläpuolella. Tunturit, upottava lumi, jää ja kylmä vesi pistävät fyysisen ja psyykkisen sietokyvyn äärimmäiseen koetukseen tällä noin 15 kilometrin pituisella estejuoksuradalla henkeäsalpaavissa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemissa.

Obstacle Course Racing eli esteratajuoksu on vahvassa nousussa oleva laji, joka saa tuoreen ja raikkaan lisän tästä arktisesta kisasta. Kansallispuistoon ei rakennustelineitä viedä, vaan kilpailun esteet rakentuvat pääosin luonnon omista aineksista. Kisassa juostaan välillä jopa metrisessä umpihangessa, ryömitään lumitunneleissa, kiipeillään köysissä ja sukelletaan avantoon.

Niille, jotka eivät halua kilpailla verenmaku suussa, on mahdollisuus hakea elämyksiä haastesarjassa, jossa lyhyemmällä reitillä esteiden suoritus on vapaaehtoista. Haastesarja sopiikin loistavasti vaikka polkujuoksuharrastajille.

Kisassa on neljä erilaista sarjaa, joista voit valita itsellesi sopivimman. Haasteen voi nimittäin suorittaa yksin tai porukassa, juosten tai kävellen. Lue sarjojen kuvaukset.

Kuvia ja aikaisempien kisojen tulokset

Pallas-Yllästunturi National park logo
Kansallispuistot ovat suuria luonnonsuojelualueita, joiden tärkeänä tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa. Meillä on suuri etuoikeus kilpailla huimissa tunturimaisemissa ja hengittää maailman puhtainta ilmaa. Tämän vuoksi kilpailun järjestäjät ja osallistujat haluavat sitoutua noudattamaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

Liity postituslistallemme ja pysyt ajan tasalla!


Yhteistyökumppanit


Uutisia

20% alennus Onnibussilta

Ylläkselle voi matkustaa edullisesti ja ympäristöystävällisesti bussilla. Onnibus kulkee Helsingistä Jyväskylän ja Oulun kautta Ylläkselle neljänä päivänä viikossa to-su ja takaisin pe-ma. Kisaan matkaavat saavat 20% alennuksen kampanjakoodilla WARRIOR. Myyntiaika: 12.12.2019 – 25.3.2020 Matkustusaika: Ylläkselle 26.–27.3.2020 ja Ylläkseltä 29.–30.3.2020. Aikataulut ja liput www.onnibus.com Tampereelta ja Turusta Ylläkselle pääsee vaihdon kautta Jyväskylästä. Vaasasta taas vaihdolla Oulusta.

Lisää lentoja Kittilään

Matkustaminen Winter Warrior -kisaan helpottui varsinkin kauempaa tuleville. Norwegian on julkaissut lisää lentoja keväälle ja Kittilään pääsee nyt lentämällä kohtuuhinnalla. Nyt on siis loistava aika ilmoittautua kisaan ja suunnitella matka Lappiin! Katso lennot www.norwegian.com. Jos mahdollista, kannattaa tietenkin harkita junaa tai bussia. Lue lisää – Liikenneyhteydet.

Jurin tarina – ”During those 3 hours I ran I smiled more than any 3 hours of my life.”

Tämän tarinan kirjoitti meille inspiroiva kilpailija Juri Lahtinen, amerikkalaistunut suomalainen, josta tuli USA:n lipunkantaja 2019. Jaamme tämän tarinan raskain mielin, koska Juri menehtyi odottamatta kesällä. Viimeisen vuoden aikana hän halusi jakaa onnelliset kokemuksensa terveellisestä elämästä ja inspiroida muitakin pitämäään parempaa huolta itsestaan. Hän sanoi usein, että jos hän saa jonkun, edes yhden ihmisen innostumaan liikunnasta, …