Talvinen OCR-juoksukisa Ylläksen tuntureilla

Winter Warrior Finland 2020 – Virtuaalikisa

Kevään kisa peruttiin koronovirustilanteen vuoksi. Sen sijaan päätettiinkin toteuttaa virtuaalikisa. Yli 40 osallistujaa kymmenestä eri maasta osallistui haasteeseen. Tämä on urheilun iloa parhaimmillaan!

Seuraava kisa on 10.4.2021. Lisää tietoa tulossa lähiaikoina.

Kansallispuistossa juostaan umpihangessa ja sukelletaan avantoon. Mistä on kyse?

Kuva: Poppis Suomela
Kuva: Poppis Suomela

Winter Warrior Finland on taatusti ankarin maastoestejuoksukilpailu napapiirin yläpuolella. Tunturit, upottava lumi, jää ja kylmä vesi pistävät fyysisen ja psyykkisen sietokyvyn äärimmäiseen koetukseen tällä noin 15 kilometrin pituisella reitillä henkeäsalpaavissa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemissa.

Obstacle Course Racing eli OCR-juoksu tai maastoestejuoksu on vahvassa nousussa oleva laji, joka saa tuoreen ja raikkaan lisän tästä arktisesta kisasta. Kansallispuistoon ei rakennustelineitä viedä, vaan kilpailun esteet rakentuvat pääosin luonnon omista aineksista. Kisassa juostaan välillä jopa metrisessä umpihangessa, ryömitään lumitunneleissa, kiipeillään köysissä ja sukelletaan avantoon.

Niille, jotka eivät halua kilpailla verenmaku suussa, on mahdollisuus hakea elämyksiä haastesarjassa, jossa lyhyemmällä reitillä esteiden suoritus on vapaaehtoista. Haastesarja sopiikin loistavasti vaikka polkujuoksuharrastajille.

Kisassa on neljä erilaista sarjaa, joista voit valita itsellesi sopivimman. Haasteen voi nimittäin suorittaa yksin tai porukassa, juosten tai kävellen. Lue sarjojen kuvaukset.

Kuvia ja aikaisempien kisojen tulokset

Pallas-Yllästunturi National park logo
Kansallispuistot ovat suuria luonnonsuojelualueita, joiden tärkeänä tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa. Meillä on suuri etuoikeus kilpailla huimissa tunturimaisemissa ja hengittää maailman puhtainta ilmaa. Tämän vuoksi kilpailun järjestäjät ja osallistujat haluavat sitoutua noudattamaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

Liity postituslistallemme ja pysyt ajan tasalla!


Yhteistyökumppanit


Uutisia

Winter Warrior Finland 2020 – Virtuaalikisa

Kisa jouduttiin perumaan, mutta urheilun iloa ei. Ehdotimme osallistujille virtuaalikisaa, jossa kaikki suorittavat oman haasteensa kisaviikonloppuna ja jakavat videonsa muille inspiraatioksi. Yli 40 kisaajaa kymmenessä eri maassa ottivat osaa tempaukseen. Katso, mitä nämä upeat warriorit keksivätkään! Kiitos musiikista: Spinefarm Records, Universal Music Finland and Kiuas

Kisapäivä vuodelle 2021 julkaistu

Koronavirustilanteen vuoksi jouduttiin vuoden 2020 kisa perumaan. Pyrkimyksemme on nyt ollut saada ensi vuoden kisapäivä mahdollisimman nopeasti lukkoon, jotta osallistujat voisivat mahdollisuuksien mukaan siirtää matkojaan ja majoituksiaan. Voimmekin iloksemme ilmoittaa, että ensi vuoden kisapäivä on lauantai 10.4.2021! Ilmoittautuminen kisaan aukeaa myöhemmin. Ilmoittautumisen avautumisesta ilmoitetaan tietysti kaikissa kanavissamme, joten laittakaa tässä vaiheessa päivämäärä ylös ja pysykää kuulolla. …

WINTER WARRIOR FINLAND 2020 PERUTTU

Valitettavasti Korona viruksen takia Winter Warrior Finland 2020 on peruutettu. Matkustamista on jo tiukasti rajoitettu ja THL suosittelee kaikkien ei-välttämättömien tapahtumien perumista. Emme halua vaikeuttaa ponnisteluita epidemian leviämiseksi, vaan päädyimme raskain mielin tähän ratkaisuun. Selvitämme mahdollisimman pian Winter Warrior Finland 2021 järjestämistä ja kaikkien ilmoittautumiset ovat automaattisesti siirrettävissä ensi vuoteen. Jos et jostain syystä halua …