Talvinen OCR-juoksukisa Ylläksen tuntureilla

Winter Warrior Finland 10.4.2021 – PERUTTU

Kilpailu on koronarajoitusten vuoksi valitettavasti peruttu 26.1.2021. Kilpailu siirretään vuodella eteenpäin ja uusi aikataulu tiedotetaan myöhemmin.

Kansallispuistossa juostaan umpihangessa ja sukelletaan avantoon. Mistä on kyse?

Kuva: Poppis Suomela
Kuva: Poppis Suomela

Winter Warrior Finland on taatusti ankarin maastoestejuoksukilpailu napapiirin yläpuolella. Tunturit, upottava lumi, jää ja kylmä vesi pistävät fyysisen ja psyykkisen sietokyvyn äärimmäiseen koetukseen tällä noin 15 kilometrin pituisella reitillä henkeäsalpaavissa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemissa.

Obstacle Course Racing eli OCR-juoksu tai maastoestejuoksu on vahvassa nousussa oleva laji, joka saa tuoreen ja raikkaan lisän tästä arktisesta kisasta. Kansallispuistoon ei rakennustelineitä viedä, vaan kilpailun esteet rakentuvat pääosin luonnon omista aineksista. Kisassa juostaan välillä jopa metrisessä umpihangessa, ryömitään lumitunneleissa, kiipeillään köysissä ja sukelletaan avantoon.

Niille, jotka eivät halua kilpailla verenmaku suussa, on mahdollisuus hakea elämyksiä haastesarjassa, jossa lyhyemmällä reitillä esteiden suoritus on vapaaehtoista. Haastesarja sopiikin loistavasti vaikka polkujuoksuharrastajille.

Kisassa on neljä erilaista sarjaa, joista voit valita itsellesi sopivimman. Haasteen voi nimittäin suorittaa yksin tai porukassa, juosten tai kävellen. Lue sarjojen kuvaukset.

Kuvia ja aikaisempien kisojen tulokset

Pallas-Yllästunturi National park logo
Kansallispuistot ovat suuria luonnonsuojelualueita, joiden tärkeänä tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa. Meillä on suuri etuoikeus kilpailla huimissa tunturimaisemissa ja hengittää maailman puhtainta ilmaa. Tämän vuoksi kilpailun järjestäjät ja osallistujat haluavat sitoutua noudattamaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

Liity postituslistallemme ja pysyt ajan tasalla!


Yhteistyökumppanit


Uutisia

Winter Warrior Finland 2021 peruttu

Huhtikuussa pidettäväksi suunniteltu kilpailu joudutaan koronarajoitusten vuoksi valitettavasti perumaan ja siirtämään vuodella eteenpäin. Aluehallintovirasto on 25.1.2021 jatkanut tällä hetkellä Lapin alueella voimassa olevia rajoituksia, jotka kieltävät myös ulkotiloissa järjestettävät yli 50 hengen tilaisuudet. Tilanne näyttää siltä, että lähitulevaisuudessa rajoituksia todennäköisemmin kiristetään kuin puretaan, joten kilpailun järjestäminen ei ole mahdollista tänä keväänä. Kilpailuun ilmoittautuneille osallistujille tiedotetaan …