Lue kilpailun säännöt huolellisesti. Ilmoittautuessasi Winter Warrior Finland -kilpailuun hyväksyt ehdot ja sitoudut noudattamaan sääntöjä.

Winter Warrior Finland 15.4.2023

Esteratajuoksukilpailu Winter Warrior ® Finland on 2-7 tuntia kestävä kansainvälinen urheilutapahtuma, jossa juostaan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maastoon rakennettu esteitä sisältävä juoksureitti. Kilpailun lähtö ja maali ovat Kellokkaan luontokeskuksella ja reitti rakentuu Kesänkijärvelle sekä Kesänki- ja Kellostapulituntureille.

Kisareitin pituus on n. 15 kilometriä.

Järjestäjä

Kilpailun järjestäjänä toimii

Winter Warrior Finland / Winter Warriors ry
Email: winterwarriorfinland@gmail.com
Maria Christensen, tel. 050-339 6966
Simo Lahtinen, tel. 044-4166 584

Ikäraja

Kilpailun ikäraja on 18 vuotta. Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan. 16-vuotta täyttänyt henkilö voi osallistua kilpailuun huoltajan allekirjoittaman kirjallisen luvan kanssa. Suosittelemme kuitenkin, että nuoret henkilöt osallistuvat kilpailuun vain yhdessä täysi-ikäisen kilpailijan kanssa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivulta löytyvällä ilmoittautumislomakkeella. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Maksettua osallistumismaksua ei palauteta, mutta osallistumisen voi siirtää toiselle henkilölle. Vaihdosta tulee ilmoittaa viimeistään 8.4.2023 sähköpostitse winterwarriorfinland@gmail.com. Ilmoittautuessasi hyväksyt kilpailun ohjeet ja säännöt.

Osallistumismaksut on porrastettu ilmoittautumisajan mukaan:
15.10.- 31.12.2022. 99 €/henkilö
1.1.- 28.2. 119 €/henkilö
29.2.- 15.4. 129 €/henkilö

Kilpailijoiden määrä on rajattu 300 henkilöön.

Kaikki osallistujat saavat Winter Warrior Finland -tuotteen. Kaikki reitin onnistuneesti suorittaneet saavat lisäksi osallistujamitalin.

Mahdollisuudesta ilmoittautua 8.4. jälkeen tai paikan päällä tiedotetaan myöhemmin. Järjestäjä pidättää oikeuden sulkea ilmoittautumisen jo aikaisemmin tarvittaessa.

Kilpasarja

Kilpailussa on erikseen Warrior-sarja miehille ja naisille. Lisäksi yritys/joukkuesarja vähintään kahden hengen joukkueille.

Warrior-sarja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kilpailla. Warrior-sarjassa kaikki esteet tulee suorittaa tai kärsiä rangaistus. Kilpailussa on myös teknisesti haastavia esteitä, joissa epäonnistuneen yrityksen jälkeen on mahdollisuus jatkaa kilpailua suorittamalla erikseen määritelty rangaistus.  Warrior-sarjalla on etuoikeus esteillä.

Yritys/joukkuesarja on tarkoitettu vähintään kahden hengen joukkueille. Joukkue kulkee yhdessä joukkueena ja joukkueelle tulee maalissa yksi aika. Joukkuekilpailussa joukkueena toimiminen on tärkeintä, kaveria ei jätetä. Joukkuekilpailussa myös osalla esteistä riittää, että yksi joukkueesta suorittaa esteen. Joukkuekilpailussa palkitaan paras joukkue, ei välttämättä nopein.

Lipunkantajat

Kilpailussa jokaisesta maasta ensimmäisenä loppusuoralle saapuva kilpasarjan osallistuja saa kannettavakseen oman maansa lipun. Loppusuoralla on vielä esteitä. Jos tällä matkalla ohitat oman maasi lipunkantajan, saat ottaa lipun ohitettavalta. Näin ollen jokaisesta maasta ensimmäisenä maaliin saapuva kilpailija saa lipunkantajan kunnian ja pääsee lipunkantajien hall of fameen.

Haastesarja Winter Warrior Challenge

Haastesarja on tarkoitettu osallistujille, jotka haluavat haastaa itsensä yksin tai porukassa, mutta eivät kaipaa kilpailua tai haluavat ottaa kisan hieman rennommin. Haastesarjassa voi juosta lyhennetyn reitin ja jättää Kesänkitunturi valloittamatta, tämän voi matkalla. Lyhennetyn reitin pituus on n. 10 km. Haastesarjassa ei ole palkintoja. Haastesarjassa juostaan sama reitti ja osallistujat pääsevät testaaamaan itseään samoilla esteillä. Haastesarjassa esteiden suoritusta ei kuitenkaan vaadita. Haastesarjan osallistujilla on aina velvollisuus väistää kilpasarjojen osallistujia reitillä.

Rekisteröityminen

Osallistujien tulee rekisteröityä ennen lähtöä kisatoimistoon kilpailua edeltävänä iltana tai kilpailupäivän aamuna. Rekisteröitymisen yhteydessä tarkistetaan henkilöllisyys. Tarkemmat ohjeet toimitetaan osallistujille erikseen.

Kilpailureitti ja esteet

Lähtö ja maali ovat Kellokkaan luontokeskuksen luona. Lähtö tapahtuu yhteislähtönä aamupäivällä klo 9-12 välillä. Tarvittaessa eri sarjojen lähtöjä voidaan porrastaa. Lähtöpaikalle tulee saapua hyvissä ajoin, viimeistään 30 minuuttia ennen lähtöaikaa. Osallistuminen kilpailuun päihteiden vaikutuksen alaisena on ehdottomasti kielletty. Aikataulusta tiedotetaan tarkemmin erikseen.

Reitti on n. 15 kilometrin pituinen ja kulkee pääosin Ylläs-Pallastunturin kansallispuistossa. Reitti kulkee tunturimaastossa, jossa on paljon korkeuseroja ja vaikeasti kuljettavaa umpihankea. Reitillä on erilaisia ylitettäviä, alitettavia tai muuten suoritettavia esteitä. Esteissä on hyödynnetty pääosin maastoa, lunta ja jäätä. Reitillä on jäätäviä vesiesteitä, joissa kastuu.

Reitti on merkitty maastoon selvästi. Jos osallistuja havaitsee puutteita radan merkinnässä, tulee siitä ilmoittaa henkilökunnalle viiveettä. Osallistujan tulee seurata merkittyä rataa ja noudattaa kaikkia henkilökunnalta saatuja ohjeita. Warrior-sarjassa tulee kaikki esteet suorittaa hyväksytysti. Joukkuesarjoissa esteen ohittamiseen tarjotaan vaihtoehto. Esteiden suoritustapa ja rangaistukset voidaan määritellä estekohtaisesti. Esteet voivat edellyttää välttävää uimataitoa. Kaikilla esteillä tulee noudattaa tarpeellista varovaisuutta, koska loukkaantumisen riskit ovat olemassa.

Järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa reittiä ja esteitä missä vaiheessa tahansa. Nettisivulla tai muualla julkaistavat reittikartat tai estekuvaukset ovat suuntaa antavia.

Kilpailuaika ja keskeyttäminen

Järjestäjä määrittelee kilpailun päättymisajan, jota ennen kaikkien osallistujien on päästävä maaliin tai keskeytettävä. Myös väliaikapisteille voidaan määritellä määräajat, joihin mennessä väliaikapisteelle on päästävä. Järjestäjä voi harkintansa mukaan keskeyttää osallistujan kilpailun. Järjestäjä voi myös keskeyttää osallistujan kilpailun, mikäli epäilee muuten kilpailijan terveyden tai turvallisuuden olevan vaarassa.

Kilpailija voi itse keskeyttää kilpailun koska tahansa. Kilpailijan tulee ilmoittaa keskeytyksestä järjestäjälle. Kilpailijan tulee seurata merkittyä reittiä seuraavalle esteelle tai huoltopisteelle, jossa on paikalla järjestäjän edustaja. Mikäli kilpailija on loukkaantunut, kanssakilpailijoilla on velvollisuus auttaa loukkaantunutta parhaan kykynsä mukaan ja välittää tiedot ensi tilassa järjestäjälle.

Ajanotto ja tulokset

Kilpailussa on ajanotto ja tulokset tulevat näkyviin julkisesti verkkosivulle. Ajanottoon liittyvät tarkemmat tiedot ja ohjeet ilmoitetetaan osallistujille erikseen. Palkintojen jako suoritetataan iltatilaisuudessa.

Valitukset

Mahdolliset valitukset tulee tehdä tunnin kuluessa kilpailuajan päättymisestä kirjallisesti järjestäjälle

Luonto ja roskaaminen

Kilpailu tapahtuu kansallispuiston aluella ja kaikki osallistujat sitoutuvat noudattamaan suojelualueen sääntöjä. Merkityltä kisareitiltä ei saa poistua, eikä puiden oksia tai muuta kasvustoa saa vahingoittaa. Kaikki roskaaminen on ehdottomasti kielletty! Mahdolliset geelit ja muut energiapakkaukset on ehdottomasti kuljetettava mukanaan tai jätettävä huoltopisteellä roska-astiaan. Roskaamisesta seuraa 100€ sakkomaksu ja diskaaminen kilpailusta.

Vastuu

Osallistujia ei ole vakuutettu kilpailun aikana järjestäjän toimesta ja jokainen kilpailee omalla vastuullaan. Osallistuja ymmärtää, että kilpailu on fyysisesti ja henkisesti erittäin raskas. Sää voi olla hyvin vaihteleva ja maastossa voi olla jopa kaksi metriä lunta. Vesi on erittäin kylmää ja hypotermian riski on todellinen. Kilpailija on itse vastuussa omasta terveydestään.

Jokainen osallistuja on velvoitettu auttamaan parhaan kykynsä mukaan muita osallistujia, jotka ovat mahdollisesti loukkaantuneet tai muuten avun tarpeessa.

Vaatetus ja kengät

Kilpailijalla tulee olla kunnolliset maastojuoksuun sopivat kengät. Kengät, joissa on metallipiikit, ovat turvallisuuden vuoksi kiellettyjä.

Kilpailijat voivat pukeutua haluamallaan tavalla ja käyttää halutessaan hauskoja asusteita, kunhan ne eivät aiheuta haittaa tai vaaraa muille kilpailijoille. On kuitenkin tärkeä huomioida sääolosuhteet. Suosittelemme teknisistä materiaaleista valmistettuja vaatteita, koska ne kastuvat kilpailun aikana. Suosittelemme myös varustautumaan hanskoilla.

Mukana tulee olla vaihtovaatteet, että heti kilpailun jälkeen voit vaihtaa kuivat vaatteet päälle.

Järjestäjällä on oikeus päättää minkälaiset asut tai varusteet ovat sallittuja, jolloin osallistujan tulee noudattaa annettuja ohjeita tai jäädä kilpailusta pois.

Turvallisuus ja ensiapu

Lähtö- ja maalialueella sekä huoltopisteessä on ensiaputiimi. Reitin varrella oleva henkilökuntaa hälyttää apua paikalle tarvittaessa.

Kylmät olosuhteet aiheuttavat erityisesti hypotermiariskin. Missään vaiheessa ei saa jäädä paikoilleen hytisemään, vaan yrittää edetä mahdollisimman lujaa, että keho lämmittää itsensä. Jos kuitenkin kilpailija on kykenemätön jatkamaan kylmyyden takia, on vesiesteiden yhteydessä on tarjolla lämmittelypaikkoja.

Henkilökohtaiset tavarat

Järjestäjä ei ole vastuussa osallistujien henkilökohtaisista tavaroista ennen kisaa, kisan aikana tai sen jälkeen. Järjestäjä pyrkii kuitenkin mahdollisuuksiensa mukaan tarjoamaan turvallisen säilytystilan henkilökohtaisille tavaroille kilpailun ajaksi.

Henkilökohtaiset tiedot

Winter Warrior Finlandilla on oikeus tallentaa antamasi henkilökohtaiset tiedot ja käyttää niitä tapahtuman ja yhteistyökumppanien markkinointitarkoituksiin. Lue tarkemmin tietosuojaselosteesta.

Kuvaus ja videointi

Tapahtumasta ja osallistujista tapahtuman aikana otettujen kuvien ja videoiden oikeudet kuuluvat Winter Warrior Finlandille. Niitä voidaan käyttää erikseen ilmoittamatta ilman korvausta myös markkinointitarkoituksiin.

Muuta

Järjestäjällä tai oikeus poistaa ja diskata kilpailija oman harkintansa mukaan, mikäli kilpailija rikkoo sääntöjä tai käyttäytyy epäsopivasti.

Winter Warrior Finland pidättää oikeuden siirtää tai perua tapahtuman vaarallisten sääolosuhteiden tai muun pakottavan esteen vuoksi.

race rules