Varusteet

1.Vaatteet
Winter Warrior Finland juostaan lumisilla tuntureilla ja metsissä. Matkalla joutuu veteen ja tuulisille paikoille. Kaikki juoksuasut kannattaa olla teknistä materiaalia joka kuivuu nopeasti ja hengittää hyvin, tiedä oma vauhtisi ja varustaudu sen mukaan. Mitä nopeammin aiot juosta sen vähemmän tarvitset tuulenpitäviä kerroksia. Housut on hyvä olla säärten kohdalta hieman paksumpaa materiaalia koska lumen pinta joissain kohdissa voi olla todella kovaa ja terävää. Säärystimet voi olla hyvä ratkaisu. Myös uima-asu on hyvä pukea juoksuvaatteiden alle, vaikka kärkipää juoksee todennäköisesti vaatteet päällä vesiesteistä läpi, niin kannattaa varautua riisumaan ennen esteitä joissa kastuu kokonaan.

2. Drop Bag ja huoltopiste
Puolessa välissä reittiä on huoltopiste joka ohitetaan 2 kertaa ensin n.6km kohdalla ja sitten n.9km kohdalla. Huoltopisteellä on drop bag mahdollisuus johon toimitetaan kilpailijan juoksunumerolla kassi vaihtovaatteita yms. varten. Tämä drop bag pitää toimittaa kilpailun lähtöalueen infopisteelle ennen lähtöä. Winter Warrior Haastesarjassa huoltopiste on vain kerran.

3. Kengät
Kenkien on hyvä olla maastojuoksuun sopivat ja varrelliset kengät auttavat tukemaan nilkkaa kivikoissa. Kengissä ei saa olla nastoja tai piikkejä, koska ne ovat ahtaissa tiloissa vaarallisia kanssa juoksijoille.

4. Käsineet
Suosittelemme käyttämään käsineitä ja neopreeni käsineet ovat tähän hyvät, ne ovat lämpöiset myös märkänä. Mikäli aiot edetä hieman hitaampaa suosittelemme myös paksumpia käsineitä. Myös köydet voivat polttaa kämmenet mikäli käsineitä ei ole ja lumi sekä jää voi olla todella terävää.

5. Roskat
Varustaudu myös kantamaan kaikki roskat esim. mahdolliset tyhjät energia pakkaukset pois! Kaikki roskaaminen on ehdottomasti kielletty! Järjestämme joillekin esteille roskapusseja joihin voi jättää mahdolliset roskat. Olemme kansallispuistossa ja meidän tulee kunnioittaa sitä!

6. Kilpailun jälkeen
Vaikka maalialueella onkin odottamassa kuuma telttasauna märkiä kilpailijoita, niin ota mukaan vaihtovaatteet, jotka saat päällesi kisan jälkeen. Kuiviin vaihtaminen hypotermian kynnyksellä on erittäin tärkeää.

7. Lisä huomoita
Kaikki apulaitteet täytyy hyväksyttää kilpailunjärjestäjillä. Voit kantaa puhelintasi tai muita tavaroita mukana, mutta ne ovat omalla vastuullasi. Muista että tämä on juoksukilpailu, joten kaikki lumikengät ja sukset ovat kielletty, ole hyvä ja älä kysy tästä enää ;D

Jos on kysymyksiä niin kysykää! sähköpostilla, Facebookissa tai soittakaa!