Snow Fun Safaris retket

Snow Fun Safaris järjestää hauskoja retkiä ja tässä muutama vinkki Winter Warrior kisailijoille ja kannustusjoukoille.  Kunhan kisasta ja iltabileistä on toivuttu, mikäs sen hauskempaa kuin lähteä vaikka palauttavalle moottorikelkkasafarille.

Show fun safaris

Lumihauskaa-moottorikelkkasafari

Tämä safari sopii parhaiten ensikertalaisille tarjoten erinomaisen mahdollisuuden tutustua moottorikelkkailun saloihin sekä Lapin lumoavaan luontoon. Turvaohjeiden sekä ajo-opetuksen jälkeen suuntaamme rauhalliselle noin 20 kilometrin pituiselle retkelle, jonka varrella nautimme makoisat pullakahvit lämpimässä kodassa.
Kesto: 2 tuntia / 20km
Hinta: 75 € / henkilö (kelkan kahdelle), 110 € / henkilö (kelkan yhdelle), 45 € / lapsi kelkan kyydissä ja 25 € / lapsi reessä, 4-15 v.
Minimi: 2 moottorikelkkaa

Ylläs 718

Retki sopii reippaasta menosta ja mahtavista maisemista nauttiville. Ajamme Ylläsjärvelle hoidettua reittiä pitkin ja nousemme Iso-Ylläksen hiihtokeskuksesta reilun neljänsadan metrin korkeuseron tunturin huipulle yhdessä hujauksessa. Maisemankatselu- ja kahvistelutauko pidetään huipun keloravintolassa. Paluumatka taitetaan alas kylälle suoraan Äkäslompolon puoleisia jylhiä pohjoisrinteitä pitkin.
Kesto: 2,5 tuntia / 35km
Hinta: 120 € / henkilö (kelkan kahdelle) ja 120 € / henkilö (kelkan yhdelle), 80,50 € / lapsi kelkan kyydissä, 4-15 v.
Minimi: 2 moottorikelkkaa
Moottorikelkkaa kuljettavilla tulee olla voimassa oleva ajokortti mukanaan.

Kellostapulin huiputus lumikengillä

Matkalla nautimme Lapin koskemattomasta luonnosta ja Ylläksen upeista maisemista vähän korkeammasta vinkkelistä. Retkellä käväsemme Kellostapulin huipulla. Matkalla koemme luonnon kauneuden tykkylumipuineen, näemme vähän puutontakin huippua. Paluumatkalla tulistelemme laavulla ja keitämme pullakahvit.
Kesto: 4 tuntia
Hinta: 65 € / aikuinen ja 45,50 € / lapsi, 4-12 v.
Minimi: 4 henkilöä

Ylläolevat retket voidaan järjestää minä päivänä tahansa. 

Myös husky- ja porosafarit voivat olla mahdollisia, mutta toteutus riippuu keliolosuhteista. Yleensä tuohon aikaan huhtikuussa on vielä päässyt safarille, mutta varmaksi ei voi luvata. 

Keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 12.00 – Koiravaljakolla huskyfarmilla

Retki suuntautuu Hannukaisenlammille Ylläs-Huskyn tarhalle. Hyskyopas ottaa meidät vastaan ja esittelee sekä tarhan toimintaa että sen satakunta asukasta. Kun olemme opetelleet valjakkoajon aakkoset, lähdemme 9 kilometrin retkelle. Reessä kulkee kaksi henkilöä: toinen istuu ja toinen ohjaa. Välillä toki vaihdetaan. Retken jälkeen muistellaan menneitä kodassa kahvistelun ohessa.
Kesto: 2,5 tuntia / 9 km rekiajelua koirilla.
Hinta: 145 € / henkilö (reki kahdelle) ja 98 € / lapsi, 4-12 v.
Minimi: 4 henkilöä

Tiistaisin klo 14.00, torstaisin ja sunnuntaisin klo 13.30 – Porosafari Hannun malliin

Ajelemme autolla Äkäslompolosta parikymmentä minuuttia Luosujärven tuntumaan, Hyyverovaan, jossa Hannun taamomat vetohärät odottavat meitä aitauksessaan. Isäntä valjastaa porot matkaan ja me istuudumme pareittain porontaljojen alle rekiin. Pororaito jutaa neljän kilometrin matkan halki lumisen mäntykankaan. Kun noin puoli tuntia kestävä matka on tehty, siirrymme kotaan kahvistelemaan. Ikänsä porojen kanssa taajonut Hannu tarinoi tulen ääressä poroista ja poronhoidosta sekä vastailee kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin porotalouteen liittyviin kysymyksiin.
Kesto: 3 tuntia
Hinta: 140 € / aikuinen ja 94,50 € / lapsi, 4-12 v.
Minimi: 4 henkilöä

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: +358 (0)50 589 2223, info@snowfunsafaris.com. Ilmoittautumiset päivää ennen safaria.