TAKAISIN

Tietoa alueesta

Winter Warrior Finland kisa käydään Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Ylläksellä. Ylläs on suosittu lomakeskus Lapissa ja tunnettu erityisesti laskettelukeskuksena. Ylläksellä on kaksi aitoa lappilaista kylää; Äkäslompolo ja Ylläsjärvi. Winter Warrior Finland kisapaikat löytyvät Äkäslompolosta.

Kisakeskuksena toimii Yllästunturin luontokeskus Kellokas, joka sijaitsee 2,5 km Äkäslompolon keskuksesta. Iltabileet ja palkintoseremonia pidetään Äkäshotellissa. Hotellissa on myös kisatoimisto, joka tarjoaa apua ja neuvoja osallitujille ennen ja jälkeen kisan. Hotelli ja muut majoituskumppanit löytyvät Äkäslompolon kylästä.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Tunturi-Lapin taival vie sinut huipuilta huipuille ja eläviin tunturikyliin. Patikoit, retkeilet ja hiihdät Suomen vanhimmilla vaellusreiteillä hyvien palvelujen ympäröimänä. Täällä hengität maailman puhtainta ilmaa huimissa tunturimaisemissa ja taigametsien keskellä. Eipä ihme, että juuri Pallas-Yllästunturi on Suomen kansallispuistoista kävijämääriltään suosituin.

Northern lights above Kellostapuli and Kesänki

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa on merkittyjä kävelyreittejä yhteensä noin 350 kilometriä. Kansallispuistossa on useita luontopolkuja, jotka ovat helppokulkuisia ja joiden kohdeopasteista saa tietoa alueen luonnosta ja kulttuurista. Alueella on lukuisia vaihtoehtoisia reittejä päiväretkeilyyn. Lue lisää kansallispuiston luonnosta.

Kaksi tunturia kisareitillä

Kellostapuli
Pystypäinen Kellostapuli on Ylläksen ylväs pikkusisko. Topakka tunturitytär leikkii vaikeasti valloitettavaa: kolmesta suunnasta sen uumat ovat niin jyrkät ja louhikkoiset, että vain varmajalkaiset rohkelikot tohtivat tunturinhelmasta huipulle kavuta. Neiti Kellostapulilla on onneksi auvoisa aamuluonto; nousevan auringon säteille se tarjoaa helpon reitin hipiäänsä hyväilemään. Ota siis säteilevästä vinkistä vaarin: idästä, tunturiselännettä talsien, huiputat tunturineidon hymyhuulin.

On the top of Kellostapuli

Kesänki
Kesänkijärven lähteestä pullo täyteen vettä. Polkua ylös ikipetäjien lomaan. Kilpikaarnaisia runkoja, kaatuneita keloja silmänkantamattomiin. Kuukkeleita lehahtelee. Palokärjen huuto. Ylös metsänrajaan; maapuulle taukoa istumaan. Pirunkurua ylös kapuamaan. Kiveltä kivelle. Askel askel. Askel. Juomatauko. Henkeäsalpaavat maisemat. Kuru taittuu tunturiksi, kivet nummeksi. Vasemmalla matalampi huippu. Aikaa on – siis selännettä itään kohti tunturin korkeinta kohtaa. Nojailua huipun kivikasaan. Kaukana kiire. Hetki pysähtyy. Ohiliitävä korppi rikkoo lumouksen ja näyttää tietä Tahkokurun laavulle. Liekit tanssivat nuotiossa. Paluumatkalla askel on kevyt. Retki Kesänkitunturiin on klassikko.

On the top of Kesänki

Luontokeskus Kellokas

Yllästunturin luontokeskus Kellokas on jokaisen Ylläksen-kävijän olohuone, tapahtumatori ja luontoikkuna. Täältä saat tietoa Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja retkeilyreiteistä, majoituksista, tapahtumista, elävistä tunturikylistä ja muista tunturien raikkaimmista klassikoista. Villi Pohjola Cafe & Restaurant palvelee seitsemän tunturin maisemassa.

Ylläs

Ylläs on Suomen suurin hiihtokeskus, ja aluetta kiertävät yhtenäiset latuverkostot ja maastopyöräreitit lukeutuvat maailman laajimpiin. Ylläksen seitsemän tunturia ja kaksi aitoa lappilaista kylää tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia ja ensiluokkaiset palvelut matkailijoille ympäri vuoden. Ylläs on portti suomen suosituimpaan Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon, jossa on tutkitusti maailman puhtain ilma. Ylläksellä on kaksi aitoa lappilaista kylää. Äkäslompolossa ja Ylläsjärvellä on yhteensä noin tuhat asukasta. Ylläs ja sen asukkaat toivottavat matkailijat tervetulleiksi mukaan kylien elämään!

Kilpailun lähtö ja maali on Pallas- Yllästunturin kansallispuistossa Kellokkaan luontokeskuksen pihassa Äkäslompolossa.

Lisätietoja alueesta ja kulkuyhteyksistä löytyy mukavasti Ylläksen nettisivuilta.

Lentokoneella Kittilään

Helpoin tapa saapua, on lentää Helsingistä Kittilään.  Kittilään lentävät Helsingistä Norwegian  ja Finnair. Kittilän lentokentältä on lentokenttäbussi n. 55km / 50 min Äkäslompoloon.

Bussilla

Edullisin tapa matkata Ylläkselle on bussi. Bussilla matkustat mukavasti Ylläkselle läheltä ja kaukaa. Matkahuollon kotisivuilta pääset selaamaan aikatauluja ja voit ostaa liput matkallesi. Myös OnniBus liikennöi Helsingin ja Ylläksen väliä.

Junalla

Junalla pääsee Kolarin rautatieasemalle, josta Ylläkselle on matkaa n. 35 km. Rautatieasemalta on linja-autoyhteys Ylläkselle ja takaisin junien aikatauluja mukaillen. Katso junien aikataulut ja varaa liput VR-verkkokaupasta.

Kolariin kulkee myös autoyöjuna. Katso autojunien aikataulu ja osta liput hyvissä ajoin.

Autolla

Luonnollisesti voit myös tulla Ylläkselle omalla autolla. Etelästä päin tullessa aja tietä 21/E8 Kolariin saakka ja käänny siitä oikealle tielle nro 939 Ylläsjärvelle tai 10 km Kolarin jälkeen tielle nro 940 Äkäslompoloon.

Toinen vaihtoehto on Rovaniemeltä Kittilään tietä nro 79. Kittilän keskustan jälkeen kääntyy vasemmalle tie nro 939 Ylläsjärvi. Ylläsjärven kautta pääset Maisematietä pitkin kätevästi myös Äkäslompoloon.

Kilpailu on Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa lähellä Ylläksen hiihtokeskusta Äkäslompolon kylässä. Ylläksen alueella on paljon majoitustarjontaa, yli 23000 vuodepaikkaa. Suosittelemme varaamaan majoituksen mahdollisimman pian! Tämän voi myöhemmin peruuttaa!

Majoitukseen on paljon vaihtoehtoja. Jos olet tulossa vain kisaa varten, eikä ole montaa ihmistä, niin suosittelemme varaamaan huoneen tai huoneiston hotellilta. Mikäli tulet pidemmäksi aikaa suosittelemme mökin vaaraamista. Tässä alla linkkejä, josta voit löytää vaihtoehtoja:

Majoitustarjoukset ovat nyt vuodelle 2023 varattavissa:

Lapland Hotels Äkäshotelli, Lapland Hotels Ylläskaltio and Lapland Hotels Saaga

-15% alennus päivän hinnasta

Majoitusaika to-ma 13.-17.4.2023 ( uloskirjautuminen 17.4.23)

Varausehdot: joustava hinta, varausta voi muuttaa ja sen voi perua kuluitta tulopäivään klo 18 saakka.

Maksu hotellin sisäänkirjautumisen yhteydessä

Tässä linkit hotellivarauksiin:

Lapland Hotels Saaga

FI https://booking.laplandhotels.com//l/fi/3b6718939

EN https://booking.laplandhotels.com//l/en/ccc4c0e15

Lapland Hotels Ylläskaltio

FI https://booking.laplandhotels.com//l/fi/ea5b5ca21

EN https://booking.laplandhotels.com//l/en/647e13b02

Lapland Hotels Äkäshotelli

FI https://booking.laplandhotels.com//l/fi/8260824a2

EN https://booking.laplandhotels.com//l/en/b88088955

Ylläksellä riittää tekemistä!

Voit esimerkiksi nauttia kansallispuistosta Fat bikella, lumikengillä tai hiihtäen. Voit myös lasketella tai lähteä vaikka moottorikelkka- tai porosafarille. Kannattaa ehdottomasti vietää Ylläksellä muutama päivä, jos vaan mahdollista pitää lomaa kisan yhteydessä.

Snow Fun Safaris logo

Snow Fun Safaris

Snow Fun Safaris sijaitsee myös Äkäslompolossa. Lapin ohjelmapalveluihin erikoistunut perheyritys palvelee pienellä tiimillä joustavasti. Tutustu myös heidän tarjontaansa ja viikko-ohjelmaan.

 Ylläs

Paljon tietoa Ylläksen aktiviteeteista löytyy Ylläksen kotisivulta.

Myös suomalainen sauna ja avanto ovat erityisesti ulkomaisille vieraille eksoottisia kokemuksia. Kisassa avantoon tietysti jo pääseekin tutustumaan, mutta ilman saunaa.