Sijainti

Winter Warrior Finland kisa käydään Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Ylläksellä. Ylläs on suosittu lomakeskus Lapissa ja tunnettu erityisesti laskettelukeskuksena. Ylläksellä on kaksi aitoa lappilaista kylää; Äkäslompolo ja Ylläsjärvi. Winter Warrior Finland kisapaikat löytyvät Äkäslompolosta.

Kisakeskuksena toimii Yllästunturin luontokeskus Kellokas, joka sijaitsee 2,5 km Äkäslompolon keskuksesta. Iltabileet ja palkintoseremonia pidetään Äkäshotellissa. Hotellissa on myös kisatoimisto, joka tarjoaa apua ja neuvoja osallitujille ennen ja jälkeen kisan. Hotelli ja muut majoituskumppanit löytyvät Äkäslompolon kylästä.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Tunturi-Lapin taival vie sinut huipuilta huipuille ja eläviin tunturikyliin. Patikoit, retkeilet ja hiihdät Suomen vanhimmilla vaellusreiteillä hyvien palvelujen ympäröimänä. Täällä hengität maailman puhtainta ilmaa huimissa tunturimaisemissa ja taigametsien keskellä. Eipä ihme, että juuri Pallas-Yllästunturi on Suomen kansallispuistoista kävijämääriltään suosituin.

Northern lights at national park
Northern lights above Kellostapuli and Kesänki

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa on merkittyjä kävelyreittejä yhteensä noin 350 kilometriä. Kansallispuistossa on useita luontopolkuja, jotka ovat helppokulkuisia ja joiden kohdeopasteista saa tietoa alueen luonnosta ja kulttuurista. Alueella on lukuisia vaihtoehtoisia reittejä päiväretkeilyyn. Lue lisää kansallispuiston luonnosta.

Kaksi tunturia kisareitillä

Kellostapuli
Pystypäinen Kellostapuli on Ylläksen ylväs pikkusisko. Topakka tunturitytär leikkii vaikeasti valloitettavaa: kolmesta suunnasta sen uumat ovat niin jyrkät ja louhikkoiset, että vain varmajalkaiset rohkelikot tohtivat tunturinhelmasta huipulle kavuta. Neiti Kellostapulilla on onneksi auvoisa aamuluonto; nousevan auringon säteille se tarjoaa helpon reitin hipiäänsä hyväilemään. Ota siis säteilevästä vinkistä vaarin: idästä, tunturiselännettä talsien, huiputat tunturineidon hymyhuulin.

On the top of Kellostapuli
Kellostapulin huipulla

Kesänki
Kesänkijärven lähteestä pullo täyteen vettä. Polkua ylös ikipetäjien lomaan. Kilpikaarnaisia runkoja, kaatuneita keloja silmänkantamattomiin. Kuukkeleita lehahtelee. Palokärjen huuto. Ylös metsänrajaan; maapuulle taukoa istumaan. Pirunkurua ylös kapuamaan. Kiveltä kivelle. Askel askel. Askel. Juomatauko. Henkeäsalpaavat maisemat. Kuru taittuu tunturiksi, kivet nummeksi. Vasemmalla matalampi huippu. Aikaa on – siis selännettä itään kohti tunturin korkeinta kohtaa. Nojailua huipun kivikasaan. Kaukana kiire. Hetki pysähtyy. Ohiliitävä korppi rikkoo lumouksen ja näyttää tietä Tahkokurun laavulle. Liekit tanssivat nuotiossa. Paluumatkalla askel on kevyt. Retki Kesänkitunturiin on klassikko.

On the top of Kesänki
Kesängin huipulla

Luontokeskus Kellokas

Yllästunturin luontokeskus Kellokas on jokaisen Ylläksen-kävijän olohuone, tapahtumatori ja luontoikkuna. Täältä saat tietoa Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja retkeilyreiteistä, majoituksista, tapahtumista, elävistä tunturikylistä ja muista tunturien raikkaimmista klassikoista. Villi Pohjola Cafe & Restaurant palvelee seitsemän tunturin maisemassa.

Visitor Centre Kellokas

Ylläs logo

Ylläs

Ylläs on Suomen suurin hiihtokeskus, ja aluetta kiertävät yhtenäiset latuverkostot ja maastopyöräreitit lukeutuvat maailman laajimpiin. Ylläksen seitsemän tunturia ja kaksi aitoa lappilaista kylää tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia ja ensiluokkaiset palvelut matkailijoille ympäri vuoden. Ylläs on portti suomen suosituimpaan Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon, jossa on tutkitusti maailman puhtain ilma. Ylläksellä on kaksi aitoa lappilaista kylää. Äkäslompolossa ja Ylläsjärvellä on yhteensä noin tuhat asukasta. Ylläs ja sen asukkaat toivottavat matkailijat tervetulleiksi mukaan kylien elämään!

Ylläksen verkkosivuilta löydät paljon lisätietoa alueesta ja aktiviteeteista.

Reindeera