Liikenneyhteydet

Kilpailun lähtö ja maali on Pallas- Yllästunturin kansallispuistossa Kellokkaan luontokeskuksen pihassa Äkäslompolossa.

Lisätietoja alueesta ja kulkuyhteyksistä löytyy mukavasti Ylläksen nettisivuilta.

Lentokoneella Kittilään

Helpoin tapa saapua, on lentää Helsingistä Kittilään.  Kittilään lentävät Helsingistä Norwegian  ja Finnair. Kittilän lentokentältä on lentokenttäbussi n. 55km / 50 min Äkäslompoloon.

Bussilla

Edullisin tapa matkata Ylläkselle on bussi. Bussilla matkustat mukavasti Ylläkselle läheltä ja kaukaa. Matkahuollon kotisivuilta pääset selaamaan aikatauluja ja voit ostaa liput matkallesi. Myös OnniBus liikennöi Helsingin ja Ylläksen väliä.

Junalla

Junalla pääsee Kolarin rautatieasemalle, josta Ylläkselle on matkaa n. 35 km. Rautatieasemalta on linja-autoyhteys Ylläkselle ja takaisin junien aikatauluja mukaillen. Katso junien aikataulut ja varaa liput VR-verkkokaupasta.

Kolariin kulkee myös autoyöjuna. Katso autojunien aikataulu ja osta liput hyvissä ajoin.

Autolla

Luonnollisesti voit myös tulla Ylläkselle omalla autolla. Etelästä päin tullessa aja tietä 21/E8 Kolariin saakka ja käänny siitä oikealle tielle nro 939 Ylläsjärvelle tai 10 km Kolarin jälkeen tielle nro 940 Äkäslompoloon.

Toinen vaihtoehto on Rovaniemeltä Kittilään tietä nro 79. Kittilän keskustan jälkeen kääntyy vasemmalle tie nro 939 Ylläsjärvi. Ylläsjärven kautta pääset Maisematietä pitkin kätevästi myös Äkäslompoloon.