Huikean kisan ylivoimainen voitto Samuli Salmenojalle

Winter Warrior Finland -kisa oli taas huikea tapahtuma. 51 osallistujaa 12 eri maasta juoksivat upeassa tunturimaisemassa läpi tiukan kisan mahtavalla asenteella. Jokainen kisaaja on mitalinsa ansainnut ja voi olla ylpeä suorituksestaan. Kilpailu on kuitenkin kilpailua ja tällä kertaa voiton vei ihan uskomattomalla suorituksella suomalainen Samuli Salmenoja. Samuli johti kilpailua alusta alkaen ylivoimaisesti ja onnistui juoksemaan jopa umpihangessa.

Kilpailun tulokset

Lauantaina pidettiin lämminhenkinen palkintoseremonia hotelli Ylläskaltiossa. Warrior-sarjan voittajat Samuli Salmenoja (1:49) ja Leena Toljamo (2:38) saivat palkintona uniikit Damastikorun suunnittelemat ja valmistamat hopeiset Winter Warrior Finland korut sekä paikallisen Mailan putiikin lahjoittamat porontaljat ja paketin Warrior-kahvia. Lisäksi he ansaitsivat ilmaisen osallistumisen 2019 Toughest Finland -kilpailun eliittisarjaan.

Warrior-sarjan voittaja Samuli Salmenoja
Warrior-sarjan voittaja Samuli Salmenoja

Warrior-sarjan nopein nainen Leena Toljamo
Warrior-sarjan nopein nainen Leena Toljamo

Warrior-sarjassa palkittiin myös toiseksi nopein mies ja nainen: Artur Szempruch (2:11) ja Tanja Korhonen (2:44). Nopeimman Warrior-naisen paikasta käytiin tiukka taistelu Leenan ja Tanjan välillä, mutta haastavilla loppuosuuden esteillä Leena vei voiton. Palkinnoksi he saivat erityisesti OCR-kilpailijoille ja polkujuoksuun suunnitellut ORIOXC Sparta -juoksukengät.

Artur Szempruch ja Tanja Korhonen
Artur Szempruch ja Tanja Korhonen

Kilpasarjan voittaja oli Jari Kumpulainen (2:33). Henriikka Miettunen ja Henna Tyni (3:17) saapuivat maaliin yhdessä jakaen nopeimman naisen tittelin kilpasarjassa. Huomion arvoista on, että näin kansainväliseksi muodostuneessa kilpailussa voittajat olivat kotikylältä. Palkintona heille oli suomalainen innovaatio Fasciawear-urheilupuku.

Henriikka Miettunen, Henna Tyni ja Jari Kumpulainen
Henriikka Miettunen, Henna Tyni ja Jari Kumpulainen

Joukkusarjan paras ja ainoa joukkue Team Second Round tuli maaliin ajassa 4:05. Mira Lehtinen, Aija Mehtälä ja Anniina Ruusi olivat mukana jo viime vuonna haastesarjassa ja tällä kertaa suorittivat hienosti täyden kilpareitin. Kangaskasseihin sujahti Warrior-kahvia antamaan voimaa taas uusiin koitoksiin.

Aija Mehtälä, Mira Lehtinen ja Anniina Ruusi
Aija Mehtälä, Mira Lehtinen ja Anniina Ruusi

Winter Warrior Finland -logossakin näkyvä lipunkantaja on kilpailun ainutlaatuinen erityispiirre. Jokaisen kisassa mukana olevan maan nopein juoksija saa loppusuoralla kantaakseen oman maansa lipun maaliin. Lipunkantajien hall of fameen tänä vuonna pääsivät:

Samuli Salmenoja, Finland
Artur Szempruch, Poland
Quentin Freret, France
Zdeněk Pokorný, Czech
Thorsten Hartmann, Germany
Martin Theodorsen, Denmark
Florian Zuschnig, Austria
Chris Paul, England
Remy Kruijsse, Netherlands
Juri Lahtinen, USA
Steven Platt, Great Britain
Willy Bommarez, Belgium

Lipunkantajat 2019
Lipunkantajat 2019

Lipunkantajille Kupilka-kuksat lahjoitti Visit Ylläs.

Meille erityisen tärkeä asia on Warrior Spirit ja palkitsimme tänäkin vuonna kaksi urheaa soturia erityisestä sisukkuudesta kisan aikana. Noora Kokkonen ja
Saara-Kaisa Konttori palkittiiin Lapinketun taitelemillä lintuaiheisilla kuksilla.

Saara-Kaisa Konttori
Saara-Kaisa Konttori

50-vuotispäiväänsä kilpailussa juhliva Alex Jahnke yllätettiin seremoniassa Saga-Maaretin lahjoittamalla poronsarvi-kynttilänjalalla.

Simo Lahtinen, Maria Christensen ja Alex Jahnke
Simo Lahtinen, Maria Christensen ja Alex Jahnke

Suuret kiitokset kaikille palkintoja lahjoittaneille yrityksille:
Damastikoru, Mailan putiikki, ORIOCX, Fasciawear, Warrior Coffee, Visit Ylläs, Lapinkettu, Saga-Maaret

Ja vielä lopuksi ISO kiitos kaikille osallistujille siitä, että tänäkin vuonna
Pallas-Yllästunturin upea kansallispuisto säilyi roskista puhtaana.

Share the article with your friends!