Usein kysytyt kysymykset

Kuinka pitää pukeutua?
– Varustaudu talvisilla juoksu vaatteilla. Myös uima-asu on suositeltava alle jos ei halua juosta puolta kilpailua märissä vaatteissa. Hanskat kannattaa olla, jotta köydet ei polta tai jäät revi käsiä. lue täältä lisää: varusteet

Tarvitsenko juoksurepun?
– Et. Voit toki ottaa repun, mutta kilpailun varrella on huoltopiste 2-kertaa ja jos kilpailija haluaa, tänne toimitetaan drop bag.

Millaiset kengät sopii kilpailuun?
– Maastojuoksukengät tai jotkut muut millä on hyvä kulkea maastossa. Tavallisia lenkkareita ei kannata laittaa, maihinnousukengätkin toimivat. Nastoja ei saa olla turvallisuussyistä.

Kuinka lämmintä vesi on?
– Ei ole! Se on kylmää!

Onko mahdollisuus kuivatella kilpailun aikana?
– Huoltopisteellä on paikka jossa voi lämmitellä ja kuivatella kisan aikana.

Mitä pitää tehdä kun on kylmä?
– Juokse lujempaa ja tee enemmän töitä, 100 punnerrusta auttaa jos on kylmä. Muista myös energiatankkaus.

Voiko esteen ohittaa?
– Voi, mutta siitä tulee rangaistus joka hidastaa varmasti enemmän kuin esteen suorittaminen tai edes yrittäminen. Joukkuekilpailussa joku joukkueen jäsen voi auttaa esteellä tai tehdä esteen joukkuekaverin puolesta.

Kuinka tiedän missä juosta?
– Kilpailureitti on merkitty hyvin metsään. Jos huomaat että kukaan ei ole vielä tässä mennyt etkä ole ensimmäinen kilpailija käänny takaisin omia askeliasi ja mene takaisin edelliselle esteelle.

Koska pitää olla paikalla?
– Perjantai iltana ja Lauantai aamuna on pakollinen kilpailija info. Täällä käymme läpi turvallisuus asioita. Toiseen pitää osallistua. Kesto n.30min. 1 tunti Ennen kilpailun alkua. Joukkueesta riittää jos 1 on osallistunut tähän.

Koska saan kilpailija numeroni?
– Perjantaina Äkäshotellista kisainfosta tai lauantaina Kellokkaan luontokeskukselta infotiskiltä.

Kuinka valmistaudun kylmään veteen?
– Nauti keväisistä avantouinneista.