Liikenneyhteydet

Kilpailun lähtö ja maali on Pallas- Yllästunturin kansallispuistossa Kellokkaan luontokeskuksen pihassa Äkäslompolossa.

Lentokoneella

Helpoin tapa saapua, on lentää Helsingistä Kittilään. Norwegian   ei ole vielä julkistanut lentoja vielä. Finnair on julkistanut ja tällä hetkellä meno- paluulippu maksaa n. 200€. Kittilän lentokentältä on n. 55km Äkäslompoloon ja tällä välillä liikennöi bussi.

Bussilla

Edullisin tapa matkata Ylläkselle on bussi. Onnibus on avannut huhtikuun loppuun asti kulkevan päivittäisen bussireitin välille Helsinki-Ylläs.

Junalla

Junalla pääsee Kolarin rautatieasemalle, josta Ylläkselle on matkaa n. 35 km. Rautatieasemalta on linja-autoyhteys Ylläkselle ja takaisin junien aikatauluja mukaillen. Katso junien aikataulut ja varaa liput VR-verkkokaupasta.

Kolariin kulkee myös autoyöjuna. Katso autojunien aikataulu ja osta liput hyvissä ajoin.

Autolla

Luonnollisesti voit myös tulla Ylläkselle omalla autolla. Etelästä päin tullessa aja tietä 21/E8 Kolariin saakka ja käänny siitä oikealle tielle nro 939 Ylläsjärvelle tai 10 km Kolarin jälkeen tielle nro 940 Äkäslompoloon.

Toinen vaihtoehto on Rovaniemeltä Kittilään tietä nro 79. Kittilän keskustan jälkeen kääntyy vasemmalle tie nro 939 Ylläsjärvi. Ylläsjärven kautta pääset Maisematietä pitkin kätevästi myös Äkäslompoloon.

Lisätietoja saat Ylläksen nettisivuilta.