Kisareitti

Winter Warrior route
Winter Warrior route

Upottava lumi ja jäätävä vesi pistävät fyysisen ja psyykkisen sietokyvyn äärimmäiseen koetukseen tällä 13 kilometrin pituisella estejuoksuradalla henkeäsalpaavissa kansallispuiston maisemissa. Kilpailureitti alkaa umpihangesta Kellokkaan luontokeskuksen luota ja suuntaa ensimmäisenä kohti Kellostapulin huippua. Kesänkijärvellä kisaajat saavat ensikosketuksen jäiseen veteen ennen kuin noustaan Pirunkurua Kesänkitunturille. Reitin varrella on lisäksi erilaisia kiipeily- ja ryömintäesteitä. Haastetta riittää kokeneillekin kisaajille.

Haastesarjassa juostaan lyhennetty reitti ja jätetään Kesänkitunturi valloittamatta. Haastesarjan reitin pituus on n. 10 km.

Tässä on joitain kuvia kilpailureitin varrelta 2017 huhtikuun lopusta. Tältä se tulee näyttämään.

Maisemat lähtöviivalta, voit nähdä molemmat huiput ja kyllä! niille olet menossa!

Kyltti matkalla Varkaankurun ylittävälle sillalle…

Lunta voi sataa niin rankasti, että et näe kuin muutamia metrejä eteenpäin.

Tai olla hieman sumuista… tästä voit nähdä Kesänki tunturin ja -järven.

Ensimmäisen nousun jälkeen saavut Kellostapuli tunturille.

 

Kellostapulilta laskeutumisen jälkeen saavut Kesänki järvelle… jos katsot olkasi yli, niin voit nähdä mahtavan Kellostapulin selkäsi takana. Tässä ”voit” käydä virkistävällä uinnilla ennen Pirunkurun nousua.

Juostessasi Pirunkurua ylöspäin voit nähdä meidän tunnusmaiseman… 😉

Se näyttää mahtavalta!

Pitkän ja raskaan nousun jälkeen saavut Kesänkitunturin pälle ja täältä aukeaa upeat lapin maisemat.

Nähtyäsi nämä upeat maisemat leviää hymy naamallesi väkisin. Siellä voimasi palautuvat kuin ihmeen kaupalla.

Alamäki on todella jyrkkä, mutta erittäin hauska!

Ja hei, jos luulit että 13km on helppoa… Lunta voi metsissä olla reilusti yli metrin, emmekä aio poistaa sitä muualta kuin joidenkin esteiden tieltä.

Tunturien jälkeen, juuri kun luulit että maasto alkaa helpottumaan…

Pitkän ja raskaan matkan, kaikkien kiipeilyjen, ryömimisten, köysien ja vesiesteiden jälkeen et voisi olla helpottuneempi ja iloisempi, kun näet maaliviivan Kellokkaan luontokeskuksella 🙂  Olet voittaja!

Kisan ja juhlien jälkeen voit jäädä nauttimaan alueen monista mahdollisuuksista. Täältä löytyy paljon tekemistä, kuten laskettelu, hiihto, moottorikelkkailua ja vaikka läskipyöräilyä tuntureilla. Siitä tulee HAUSKAA!