Vinkkejä Winter Warrior Finland -kisan yleisölle

Kilpailu on yleisöllekin hauskaa seurattavaa. Tässä koottuna parhaita katselupaikkoja.

1. Lähtö klo 10 – Kisakeskus Luontokeskus Kellokas
Lähtö tapahtuu Luontokeskus Kellokkaan takaa. Mielenkiintoista nähdä, miten kilpailijat selviävät umpihangessa suoalueen läpi. Luontokeskuksen edessä on kisainfo, josta voi kysellä vinkkejä kisan seuraamiseen ja napata kartan mukaan. Pihassa koko päivän myös pieni esterata, jossa lapset ja lapsenmieliset pääsevät puuhaamaan. Luontokeskuksella on parkkipaikka, joten autolla pääsee paikalle helposti. Laskettelukeskuksen isolle parkkipaikalle on matkaa vain puolisen kilometriä.

2. 45min – 2 tuntia lähdöstä – Suksilla pääsee katsomaan ryömintää lumilabyrintissa
Lumilabyrintti on metsässä Kellostapulin pohjoispuolella hiihtoladun vieressä pian Kellostapulinkurun laskun jälkeen. Kellostapulin ylityksen aikana tulee varmasti iso ero kärjen ja häntäpään välillä. Ensimmäiset varmasti jo ennen yhtätoista täällä. Keltaiset liivit päällä olevilta estevalvojilta voi kysellä tilannetta reitin varrella.

3. 1 – 2,5 tuntia – Kesänkijärven laavu ja itäpää
Järven itäpäässä Kesänkikeitaan edessä on kilpailijoiden kauhuksi ja katsojien huviksi avantoeste. Laavun luona on koulun vanhempainyhdistyksen myyntipiste, josta löytyy ainakin kahvia, pullaa ja makkaraa evääksi. Laavulle ehtii hyvin lähdön jälkeen vaikka kävellen luontokeskukselta katsomaan.

4. Kesänkijärvi
Reitti kulkee Kesänkijärven yli ja järven jäällä on erilaisia esteitä. Kisailijoita voi seurata vaikka suksilla hiihdellen. Tärkeää huomioida, että järvellä on todella petollisia uhkuavantoja lumen peitossa. Järvellä on turvallista liikkua ainoastaan järven poikki oransseilla kepeillä reitillä.

5. Kellokkaan ladun ja talvipolun risteys
Reitin loppuosa kulkee Kesänkijoelta luontokeskukselle talvipolkua pitkin. Reitin varrella on kiipeily ja ryömintä esteitä. Tule vaikka suksilla katsomaan, miten onnistuu köysiä pitkin liikkuminen puiden välissä.

1. Klo 14-18 – Maali
Keliolosuhteet vaikuttavat kisan kestoon paljon. Kisainfossa seurataan kisan etenemistä. Maalialueella ovat vielä viimeiset esteet. Tule hurraamaan maaliin saakka selvinneille urheille juoksijoille.

Please follow and like us: