Yllätyksellinen juoksukisa Ylläksen tuntureilla

Winter Warrior Finland 2019 oli jälleen huikea tapahtuma. Kiitos kaikille kisailijoille, vapaaehtoisille ja kumppaneille!

Kisavideo 2019

Winter Warrior Finland 6.4.2019 tulokset

KISAKUVIA

Lisää kuvia ja videoita vielä tulossa!

 

Kansallispuistossa juostaan umpihangessa ja sukelletaan avantoon. Mistä on kyse?

I Scream Tunnel - Kuva: Poppis Suomela
I Scream Tunnel – Kuva: Poppis Suomela

Winter Warrior Finland on taatusti ankarin estejuoksukilpailu napapiirin yläpuolella. Tunturit, upottava lumi, jää ja kylmä vesi pistävät fyysisen ja psyykkisen sietokyvyn äärimmäiseen koetukseen tällä noin 15 kilometrin pituisella estejuoksuradalla henkeäsalpaavissa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemissa.

Obstacle Course Racing eli esteratajuoksu on vahvassa nousussa oleva laji, joka saa tuoreen ja raikkaan lisän tästä arktisesta kisasta. Kansallispuistoon ei rakennustelineitä viedä, vaan kilpailun esteet rakentuvat pääosin luonnon omista aineksista. Kisassa juostaan välillä jopa metrisessä umpihangessa, ryömitään lumitunneleissa, kiipeillään köysissä ja sukelletaan avantoon.

Niille, jotka eivät halua kilpailla verenmaku suussa, on mahdollisuus hakea elämyksiä haastesarjassa, jossa lyhyemmällä reitillä esteiden suoritus on vapaaehtoista. Haastesarja sopiikin loistavasti vaikka polkujuoksuharrastajille.

Pallas-Yllästunturi National park logo
Kansallispuistot ovat suuria luonnonsuojelualueita, joiden tärkeänä tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa. Meillä on suuri etuoikeus kilpailla huimissa tunturimaisemissa ja hengittää maailman puhtainta ilmaa. Tämän vuoksi kilpailun järjestäjät ja osallistujat haluavat sitoutua noudattamaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

Liity postituslistallemme ja pysyt ajan tasalla!


Yhteistyökumppanit

Uutisia

Uusia kisakuvia

Luottokuvaajamme Poppis Suomela on palannut uskomattomilta seikkailuiltaan ja saimme lisää upeita kisakuvia jaettavaksi! Kuvat löytyvät täältä: https://poppis.kuvat.fi/kuvat/SPORT/Winterwarrior+2019/ Kuvia voi jakaa vapaasti, mutta muistakaa mainita kuvaajan nimi ja merkitä meidät.

Kisavideo

Kisavideo 2019 on nyt julkaistu! Tunnelmia kisasta videon muodossa pääset seuraamaan tästä.

Huikean kisan ylivoimainen voitto Samuli Salmenojalle

Winter Warrior Finland -kisa oli taas huikea tapahtuma. 51 osallistujaa 12 eri maasta juoksivat upeassa tunturimaisemassa läpi tiukan kisan mahtavalla asenteella. Jokainen kisaaja on mitalinsa ansainnut ja voi olla ylpeä suorituksestaan. Kilpailu on kuitenkin kilpailua ja tällä kertaa voiton vei ihan uskomattomalla suorituksella suomalainen Samuli Salmenoja. Samuli johti kilpailua alusta alkaen ylivoimaisesti ja onnistui juoksemaan …